Natuurtherapie en coaching

Natuurtherapie en coaching

Natuurtherapie en coaching regio Eindhoven

Ik word in mijn werk als natuurtherapeut geïnspireerd door de symbolen uit de natuur en maak ook regelmatig gebruik van de positieve invloed van de natuur, bijvoorbeeld tijdens een wandelcoaching. De natuur is in vele opzichten voedend en helend en laat ons zien dat elk einde ook altijd weer het begin is van iets anders, iets nieuws. Dat het leven zich voltrekt als een cyclisch proces, een wiel dat altijd in beweging is. Dat besef kan je helpen wanneer je ervaart dat het leven tegenzit en je wordt gedwongen om het roer om te gooien of een nieuwe start te maken. Daarnaast is het zoeken van verbinding met de natuur, heel troostende bij verlies.

In mijn aanpak in de natuur of in mijn praktijk, ga ik ervan uit dat ons gedrag altijd voortkomt uit een samenspel van onze gedachten, emoties, energie en ons fysieke lichaam. Een methode die snel inzichtelijk maakt wat er precies aan de hand is en hoe je tot een oplossing kunt komen van jouw probleem. Als psycho energetisch therapeut werk ik met mensen die stoeien met hun mentale en fysieke gezondheid. Vast zitten in belemmerende gedachten en leefstijl problemen zijn daarbij mijn expertise. Vaak zijn deze veroorzaakt door gebeurtenissen uit het verleden. Je komt letterlijk in beweging waarbij jij deze gebeurtenissen los kan laten en jij je weer kunt focussen op wat NU voor jou belangrijk is.

Wandel- en natuurcoaching heeft voordelen boven stilzitten in een ruimte met 4 muren. De natuur heeft een eigen tempo en wijsheid. Wanneer je loopt en kijkt waar je loopt is het makkelijker om bij jezelf te komen. Te voelen wat voor jou belangrijk is, waar het echt om draait. Frisse lucht en bewegen helpt daar al enorm bij.

Bij de wandel-sessies tijdens de natuurcoaching gaan we bepaalde oefeningen doen die je duidelijkheid en inzicht zullen verschaffen over wie je bent, wat je wilt en wat je doet. Aan de hand van concrete, dagelijkse voorbeelden bespreken we hoe je weer aan het roer van je eigen leven kunt gaan staan. Al coachend krijg je inzichten in je eigen rol en hoe je omgaat met jezelf.

Door deze inzichten heb je keuzemogelijkheden tot je beschikking. Dat stelt je in staat om concrete stappen te zetten en verantwoording te nemen voor je eigen leven in een door jou gekozen richting en actie te ondernemen.

Wil je meer weten over mij als mens, neem contact met mij op; nicolle@innertalks.nl

Partners