Boek

‘Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt.’

Meta Herman de Groot

Alles wat je moet weten over de relatie tussen ouders en pubers.

Wie verzint er een boek met ‘klootzakje’ in de titel? Therapeut Meta Herman de Groot deed het, en het werd wat je al mocht verwachten: een bijzonder boek.

Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt’ gaat over de relatie tussen ouders en kinderen, en alles wat zich daarin voordoet. Het gaat over frustratie en onbegrip, over eenzaamheid, en je niet gezien of gehoord voelen, over prestatiedruk. Over ouder-kindrelaties, en alles wat zich daarin kan voordoen.

Achter de dikwijls keurige gezinsfaçade gaat veel verdriet schuil van losgezongen pubers, uitgegumde vaders, liegende moeders en kinderen die al door het leven getekend zijn. Meta legt op een heldere én intieme manier de rauwe werkelijkheid bloot. Niet om te oordelen of te veroordelen, maar om invoelbaar te maken hoe ingewikkeld het gezinsleven vroeger al was en hoe het in onze huidige samenleving misschien nog complexer is geworden.

Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt’ gaat uiteindelijk over hoop, want de relatie met je kind krijgt – hoe verstoord deze ook mag zijn – altijd een nieuwe kans.

Bestellen