Bertram Ramspeck

Tijdens mijn werk als Menstypecoach, laat ik mensen kennismaken met hun eigen persoonlijkheidsstructuur (Menstype).

We zijn met een karakterologische blauwdruk (Menstype) in de wieg gelegd. De bijbehorend bril bepaalt hoe we kijken naar ons zelf en hoe we ons verhouden tot de wereld. Er wordt niet voor niets gezegd: “elke broer of zus groeit op in een ander gezin”. We kennen natuurlijk de nodige aspecten van onszelf, zoals kwaliteiten, waar we niet erg goed in zijn of waar we een afkeer van hebben.

Dat onze persoonlijkheid uit twee tegengestelde persoonlijkheden bestaat, die bedoeld zijn om elkaar aan te vullen, weten we veelal niet. Laat staan welke dat dan zijn. Maar we weten al helemaal niet dat we, door een misverstand, een natuurlijke afkeer hebben tegen een van die twee van onze eigen persoonlijkheden. En dit is nou net het deel dat we juist het meeste nodig hebben om evenwichtig te kunnen leven en werken. Door deze misleidende afkeer gaan onze tegengestelde persoonlijkheden voor we het weten elkaar niet aanvullen , maar juist tegenwerken.

Met als gevolg dat we onze eigen levensvreugde en onze eigen persoonlijke effectiviteit ZELF voor de voeten gaan lopen. Niet zelden denkend dat de omgeving de boosdoener is.
Met het kennen van je Menstype (zijnde de blauwdruk van je persoonlijkheid, met daarin de complementaire resp. polaire elementen), dat tijdens de Menstypecoaching inzichtelijk wordt gemaakt, kun je het gewenste optimaal gaan bevrijden en stoppen, om het vaak zelf veroorzaakte, ongewenste te blijven bestrijden.

In ons boek “TRAP ER NIET IN! Spiegel jezelf. Benut je valkuilen” (Bertram en Berber Ramspeck) wordt hier ook uitvoering op ingegaan.

Menstypecoaching geeft het grootst verkrijgbare Zelf-Inzicht. En dat geeft In een minimum van tijd (2 ontmoetingen), levenslang profijt…………………”

Voor meer inzicht kun je de podcast van Bram Bakker met mij beluisteren: nummer 137. Klik hier.

menstypecoaching – Arnhem Gelderland

Onderwerpen

  • Burn-out
  • Eenzaamheid
  • Onzekerheid
  • Relatieproblemen
  • Schaamte
  • Somberheid
  • Stress en spanning
  • Zelfbeeld