Eric Elbers

Haptonomie, coaching training en advies.

Ik werk als coach voor (management)teams, maar ook één-op-één. Hoewel de redenen om me in te schakelen divers zijn gaat het meestal om veranderingen en ontwikkelingen die ze doormaken. Als bedrijfskundige zorg ik dat teams weer lekker in hun vel zitten, als haptonoom doe ik hetzelfde bij teams en individuen.

Vroeger was ik jaloers op vrienden die tandarts wilden worden, piloot of architect. Ze hadden een helder plan voor ogen en alle effort was gericht op het behalen van een diploma dat toegang zou bieden tot een leven als professional. Zij stonden destijds op punt A en hadden punt B helder in het vizier. Bij mij is het precies andersom gegaan: na ruim veertig jaar werken sta ik op (een tijdelijk) punt B en kijk in de andere richting terug op A.

Gek genoeg vertoont mijn CV, als ik zo kijk, een nèt zo heldere lijn. Zonder het te precies te plannen verdiepte ik me voortdurend in het gedrag van (groepen) mensen. Ik studeerde Nederlands Recht (1985) en leerde hoe het hoorde. Later, aan dezelfde universiteit in Rotterdam, studeerde ik Bedrijfskunde (1999) en kreeg zicht op hoe het nog meer zou kunnen. Een jaar of tien later maakte ik kennis met de wondere wereld van de haptonomie. Weten en begrijpen werden uitgebreid met ervaren en (aan)voelen. De laatste zes jaar deed ik promotieonderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek naar veerkracht bij mensen in organisaties.

Schrik niet. Ik ben meer dan een diploma sprokkelaar. Zo ben ik vader van vier geweldige kinderen en inmiddels opa van nog eens vijf. Ik ben gek op reizen, koken en ongegeneerd luieren. Ik ben ook, eerlijk is eerlijk, gek op mijn werk.

Eric Elbers coaching training en advies – Houten