Liekje Welten

De Kunst van Wel: Praktijk voor Coaching en Inspiratie o.a. Lijflied & Reistijd.

Je zit op een kruispunt, doordat je niet meer verder kunt vanwege energie gebrek of door een levensveranderende gebeurtenis. Je werk inspireert niet meer, of je weet niet meer waarom je ooit dit pad gekozen hebt. Je komt niet over het voetlicht, je wilt graag voor jezelf beginnen, je leven in eigen hand nemen, maar hoe? M.a.w. Welke kant wil ik op? Wat is wezenlijk, wat wil ik echt met mijn leven en in mijn werk? Maar ook: hoe breng ik over het voetlicht wie ik ben en wat ik wil?

Vanuit De Kunst van Wel bied ik ruimte en ondersteuning om:
→ beter in contact te komen met je gevoel en intuitie
→ je noodzaak en je drijfveren te onderzoeken
→ je met je bron van energie te verbinden
→ zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken wie jij bent en wat je te zeggen hebt
→ je leven en je keuzes beter af te stemmen op wat voor jou wezenlijk van belang is

We bieden trajecten in een groep zoals Het Lijflied of individueel zoals Reistijd waarin je op 3 lagen wordt aangezet; je lichaam, je gevoel en je denken (betekenisgeven). Met je lievelingslied als ingang leer je contact maken met je lijf, luisteren naar je gevoel en ontdek je wat voor jou wezenlijk van waarde is. Daarnaast onderzoek je met behulp van een Online Journey jouw persoonlijke biografie, geef je betekenis aan jouw levensloop en krijg je zicht op de keuzes die zich nu in je leven aandienen. Zo besteed je tijd en aandacht aan jezelf, leer je je ‘instrument’ kennen en vind je de ruimte die je nodig hebt om een goede, betekenisvolle koers in te slaan.

Liekje
Unzulänglichkeit des Menschlichen Strebens“, is mijn levensmotto. Het is de titel van een lied van Bertold Brecht. Door met humor en relativering te kijken naar het leven en onze pogingen daar vorm aan te geven, kunnen we onszelf serieus nemen.

Ik creëer verbinding. Als coach bied ik de ruimte en veiligheid om mensen zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken. Ik bedien mijzelf daarbij van theatertechnieken, mindfulness (ACT) en systemisch werk (IVSW). Theater is één van de krachtigste middelen die communicatie en ervaring bundelt. Het raakt de kern en brengt mensen daardoor echt in verbinding met zichzelf en in beweging.

Hoewel ik academisch geschoold ben als politicoloog en communicatiewetenschapper heb ik juist in het theater ervaren hoe communicatie en contact maken eigenlijk werkt.

The world is a stage. Ook in ons leven en werk spelen we onze rollen. Het theater heeft me geleerd dat, om te overtuigen in een rol, je heel goed jezelf moet kennen en durven zijn.

Naast je tekst zijn je emoties, je lijf, je stem, je ervaringen je materiaal. Door die facetten van jezelf aan te spreken vind je je noodzaak, weet je wat je te zeggen hebt en ben je daarmee authentiek en geloofwaardig. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk kanten van jezelf leert kennen zodat je ten volle zichtbaar, hoorbaar en voelbaar wordt voor jezelf en je publiek. Door je te verbinden met jouw verhaal maak je een boodschap tot jouw boodschap en bereik je je publiek.
Deze manier van werken zie je terug mijn optredens en in mijn coaching.

Ik heb een grote liefde voor mensen en menselijkheid. Mensen zijn scheppende wezens en ik ben altijd op zoek naar wat jij te brengen hebt. Ik houd ervan met verschillende mensen en in verschillende werelden op verschillende niveaus te werken, van theater tot politiek of zakenwereld en van innerlijke drijfveren tot effectieve vormgeving. Vanuit mijn brede achtergrond weet ik mensen en werelden met elkaar te verbinden. Echte verbinding met jezelf en met de ander is altijd helend.

De Kunst Van Wel – Amsterdam en online

Onderwerpen

  • Angst
  • Burn-out
  • Eenzaamheid
  • Onzekerheid
  • Schaamte
  • Somberheid
  • Stress en spanning
  • Zelfbeeld