Last hebben van psychische klachten of een ‘echte’ ggz-diagnose hebben gekregen is niet fijn. Het heeft veel invloed op de persoon zelf, maar ook op de andere gezinsleden. De psychische problematiek neemt je relatie als partners of ouders over. Hoe ga je daar (samen) mee om?
Wie ben ik?
Zeker vijftien jaar heb ik vastgezeten in de dwang, angst en depressie van mijn partner en kind zonder dat ik wist dat ik daarin zat. Altijd aan het meedwangen en vermijden… om escalaties te voorkomen. Al mijn helpen, hielp hen niet. Het maakte het zelfs erger.
Ik heb de omslag gemaakt. Eerst vanuit machteloosheid, niet weten en niet meer kunnen, later vanuit boosheid. Dat gaf kracht. Wie was ik? Waarom nam ik zoveel verantwoordelijkheid op me? Waarom liet ik over mijn grenzen heen gaan? Hoe zette ik mijn zorgzaamheid in?
Pas toen ik weer mezelf werd, kwam voor mijn partner en kind de weg vrij om hun eigen proces en therapie aan te gaan.
Wat doe ik?
Ik ben relatietherapeut voor relaties waarin psychische problematiek een rol speelt, systemisch naastencoach, auteur en opleider.
Ik ben oud (docent) verpleegkundige en opgeleid in het systemisch werk, karakterstructuren, transactionele analyse en NLP. Naasten begeleid ik via mijn eigen ontwikkelde Boonstra-methode Ik ben auteur van ‘Als helpen niet helpt’ (non-fictie) en ‘Gedwongen’ (psychologische roman). Boeken over hoe het is als psychische problematiek plek heeft in je relatie of gezin.
In mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht werk ik bovenregionaal.
Social media links zijn van Sterk In eigen Kracht.
Social media van Als helpen niet helpt:
– Facebook: klik hier.
– Praktijk website: klik hier.
– Instagram Thea Auteur: Klik hier.
Onderwerpen
- Angst
- Autisme
- Dwang
- Eetproblemen
- Onzekerheid
- Relatieproblemen
- Schaamte
- Seksualiteit en intimiteit
- Stress en spanning
- Trauma