Boekrecensie

Ze zeggen dat het overgaat

Johan Maes en Evamaria Jansen - Recensie door Inge Bos

Het boek dat helpt omgaan met rouw en verdriet.

De titel van het boek is; “Ze zeggen dat het overgaat” geschreven door Johan Maes en Evamaria Jansen.

Dit boek zou in elk huishouden op een keukentafel, nachtkastje of gewoon ergens in een kast binnen handbereik moeten liggen. Het helpt zowel degene die rouwt als de mensen daaromheen. Iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier, juist daarom is het zo lastig de ander te helpen en voelt rouwen heel alleen.

Dit boek vertelt; wat is rouwen? wat doet het met je? wat zegt het over jou? wat zijn rouwreacties? wat is de invloed van de omgeving? In heldere taal wordt je wijzer over rouwen. Rouwen is veel en groot maar ook klein en intiem. 

De titel van het boek wordt een rouwsluier genoemd. Het bedekken van rouw omdat we het toch lastig vinden iemand verdrietig, boos, radeloos te zien. Het boek neemt je mee in de ontwikkeling van de rouwmodellen waarbij een cultuurverandering te zien is; van het oplossen, verwerken naar verweven. 

Deze boekrecensie is geschreven door Inge Bos, zorgprofessional bij de Balanskliniek op het gebied van rouw en verlies. Meer over Inge op haar profiel en op haar website: www.verliesverweving.nl 

Bestellen